Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citromtorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24 cm-es tortaformához Piskóta: 5 tojás 5 ek liszt 5 ek cukor 8 g sütőpor 6 g vaníliás cukor fél citrom reszelt héja Krém: 3 dl tej 1,5 cs vaníliás pudingpor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja és leve 20 dkg porcukor 10 dkg margarin díszítés ízlés szerint Elkészítése: Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
alexamacska
Beküldte: 2014.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 8 g sütőpor
  • 6 g vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor,
  • 3 tojás sárgája,
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • díszítés ízlés szerint


Elkészítése:

Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, belereszeljük a citrom héját, majd beleforgatjuk a kemény habot. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben: első 10 percben 175°C-on, majd 160°C-on 20 percig sütjük.

Krém: egy edényben a tojások a sárgáját a cukorral, pudingporral, reszelt citromhéjjal elkezdjük kikeverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a citrom facsart levét és alaposan elkeverjük. Egy lábasba öntjük a masszát, majd a tejet hozzáadva kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a végén hozzáadjuk a puha margarint és jó habosra kikeverjük.

Összeállítás: piskótát kettévágjuk, hagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük a 2 lapot és hosszában kettévágjuk, így már 4 félhold alakú lapunk lesz. Ezeket ismét egymásra pakoljuk, és keresztbe kettévágjuk, majd a képen látható módon forgatjuk.
A lapokat megtöltjük, a külsejét is bevonjuk krémmel.

Tejszínhabbal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
alexamacska
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is