Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 cs leveles tészta A krémhez: 1 liter magasabb zsírtartalmú (minimum 2,8 %) tej 10 tojás 13 dkg rétesliszt 30 dkg cukor 1 vanília rúd kikapart belseje a szóráshoz porcukor Elkészítése: A kész tésztát nyújtsuk ki kb 2 mm vékonyra. Egy sütőlapot fordítsunk meg, ennek a hátuljára helyezzünk sütőpapírt, majd óvatosan tegyük rá a […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta

A krémhez:

  • 1 liter magasabb zsírtartalmú (minimum 2,8 %) tej
  • 10 tojás
  • 13 dkg rétesliszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • a szóráshoz porcukor


Elkészítése:

A kész tésztát nyújtsuk ki kb 2 mm vékonyra. Egy sütőlapot fordítsunk meg, ennek a hátuljára helyezzünk sütőpapírt, majd óvatosan tegyük rá a kinyújtott leveles tésztát. Két lapot süssünk. Szurkáljuk meg villával (így nem fog felpúposodni) és tegyük előmelegített 170 fokos sütőbe, süssük aranybarnára 20 -22 perc alatt.

Válasszuk külön a tojás sárgáját és a fehérjét. A tojásfehérjéhez adjunk 5 dkg cukrot és gőz fölött verjük fel fényesre. A gőz fölött felvert hab keményebb marad, jobb lesz a tartása. Ha felvertük, hagyjuk a gőz felett egészen addig, amíg nem keverjük a sárga krémhez.

A tejet öntsük egy lábasba, melegítsük langyosra, majd adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, a cukrot, a lisztet, a tojás sárgáját és kézi habverővel keverjük simára. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, vigyázva arra, hogy ne forrjon fel, amíg besűrűsödik. Hűtsük langyosra, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.

Még langyosan rétegezzük a már kisütött alaplapra a krémet. A krémes rétegre helyezzük szorosan egymás mellé a négyzet alakúra vágott leveles tészta lapokat és tegyük pár órára hűtőbe. Hintsük meg porcukorral és vízbe mártott éles késsel szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is