Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók (20-25 darabhoz): 25 dkg liszt (én egyharmad durum, egyharmad fehér tönköly, egyharmad világos rozslisztet használtam) 2 csomag pudingpor (én egy főzőtejszín ízűt és egy vaníliásat használtam) 1 egész tojás 1 tk sütőpor 15 dkg vaj 3 ek eritrit + folyékony édesítő 5 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé 1 tk kókuszolaj Elkészítése: A lisztet kimérjük, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók (20-25 darabhoz):

  • 25 dkg liszt (én egyharmad durum, egyharmad fehér tönköly, egyharmad világos rozslisztet használtam)
  • 2 csomag pudingpor (én egy főzőtejszín ízűt és egy vaníliásat használtam)
  • 1 egész tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 3 ek eritrit + folyékony édesítő
  • 5 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 tk kókuszolaj


Elkészítése:

A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a pudingport és az eritritet. Ezután hozzámorzsoljuk a vajat, és beleütjük a tojást. Homogén tésztává gyúrjuk, közben folyékony édesítővel még ízesítjük (nagyon rugalmas, jól kezelhető alapot kapunk, amit öröm még gyúrni is :)).

A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. Én korongokat szaggattam belőle (egy tetszőleges méretű felespohár tökéletes erre a célra), szélüket pedig egy villával “csipkéztem”, de bármilyen formájú, díszítettségű kekszeket készíthetünk. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük őket (200 fokon).

Az étcsokoládét felolvasztjuk egy pici kókuszolajjal, a kihűlt vagy langyos sütemények felét belemártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezük őket, és a hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdult a csoki. Jó étvágyat! 🙂

[box style=”info”]Egyszerű és sokoldalú sütemény. Sokféleképpen variálható: készíthetjük vaníliával, reszelhetünk bele citromhéjat, de akár kakaóport is keverhetünk a tésztába (annak mennyiségét természetesen vegyük le a liszt mennyiségéből). Ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor ropogósabb kekszeket kapunk, amiket akár lekvárral, vagy bármilyen krémmel összeragaszthatunk, és így tovább…a lehetőségek tárháza végtelen. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is