Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 evőkanál méz
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 30-35 dkg liszt
- 1 teás kanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tejszínhab
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kikeverjük. eleinte elég morzsalékos, de amint a méz elolvad, szépen lehet majd nyújtani. 2 lapot sütünk belőle.
A 3 csomag pudingport 9 dl tejben 3 tojás sárgájával felfőzzük.
A vajat és a cukrot kikeverjük és a langyos pudingot adagonként a krémhez keverjük csomó mentesen.
Ezt a krémet rá kenjük az első lapra. A krém tetejére felvert tejszínhabot teszünk amibe tettük a fixálót és a vaníliás cukrot. ennek tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk igény szerint.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
[box style=”info”]Nagyon szép mutatós sütemény![/box]
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

