Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt 5 dkg darált dió 1 tk sütőpor 1 csipet só 1 tasak vaníliás cukor 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 tojás sárgája Továbbá: 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár 6 dkg étcsokoládé 1 ek olaj 4-5 db darálatlan dióbél Elkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája

Továbbá:

  • 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 4-5 db darálatlan dióbél


Elkészítése:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a tészta, tegyük egy órára hűtőbe. Erősen lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra.

Egy közepes méretű virágformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kettőt egy kis lekvárral összeragasztunk. A dióbelet kézzel nagyobb darabokra törjük.

A csokit egy tálkába tördeljük, hozzáadjuk az olajat, majd vízgőz felett felolvasztjuk.

Minden virág tetejére teszünk kevéske csokit és mielőtt meg nem szilárdul, szórunk rá pár darabka diót.

[box style=”info”]30 db linzer lett belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is