Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 30 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 25 dkg margarin
- 30 dkg sajt
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojásfehérje (kenéshez)
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát jól összegyúrjuk.
Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével lekenjük, maradék sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.

