Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Hajtogatott sajtkrémes pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2,5 dl tej 3 tk só 1 tojás sárgája 10 dkg margarin Hajtogatáshoz: 10 dkg margarin 20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus) Kenéshez: 1 tojás sárgája Elkészítése: A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 tk só
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin

Hajtogatáshoz:

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus)

Kenéshez:

  • 1 tojás sárgája


Elkészítése:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a krémet.

 

A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.

Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy tojás sárgájával.

Kb. 30 percet még kelesztjük.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

[box style=”info”]Finom, puha omlós pékáru.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is