Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Túrós csillagpogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 3 dl tej 3 csapott tk só 1 tojás sárgája 1 púpos ek tejföl 10 dkg margarin Hajtogatáshoz: 10 dkg margarin 25 dkg túró Kenéshez: 1 tojás Szóráshoz: 2 ek mák Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 3 csapott tk só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 púpos ek tejföl
  • 10 dkg margarin

Hajtogatáshoz:

  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg túró

Kenéshez:

  • 1 tojás

Szóráshoz:

  • 2 ek mák


Elkészítése:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A túrót alaposan áttörjük (segíthet ebben egy hagyományos krumpli törőt) és a margarinnal habosra kavarjuk. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Egy kanál domború oldalával szépen, egyenletesen elsimítjuk rajta a túrókrémet.

A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.

Újra lisztezett felületen ismét elnyújtjuk, majd megint a fenti módon hajtogatjuk. Ismét 20 perc pihentetés következik.. Elnyújtjuk kb. 2 cm vastagra, egy lisztbe mártott, kisméretű csillagformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb.

Lekenjük a felvert tojással, ügyelve, hogy a pogácsa oldalára ne csorogjon le. Megszórjuk mákkal. Kb. 20 percet még a tepsiben kelesztjük. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

3 nagyobb méretű tepsit töltött meg a pogácsa.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is