Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 ostyalap
- 50 dkg aszalt füge
- 5 dkg mazsola rumba áztatva (elhagyható)
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg puha margarin
- 4 tojás
- 8 ek kristálycukor
- 2 ek kakaópor vagy 5 rúd étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral gőz felett felverjük. A gőzről levéve beletesszük a kakaóport vagy a csokit, majd a többi összetevőt az ostyán kívül.
Megnedvesítünk egy konyharuhát, ráfektetjük az ostyalapot, hogy a nedvességtől feltekerhető legyen. A tölteléket ráhelyezzük hosszában, henger formában az ostyára. A konyharuha segítségével ráhatjuk az ostyát, hogy teljesen körbeérje a fügés tölteléket. A felesleg ostyát levágjuk. Hűtés után szeleteljük.
[box style=”info”]A fügés tölteléket két ostyalap közé is tölthetjük, nedvesítés nélkül.[/box]

