Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini 10-12 kisebb szelet sertés karaj 4-5 nagyobb kemény paradicsom 1 nagy doboz tejföl (350 g) 15-20 dkg trappista sajt só, fekete bors, fehér bors, fokhagymapor 1 csomag metélőhagyma néhány bazsalikom levél 2 tojás Elkészítése: Egy nagyobb, de gyenge cukkinit vastagabb szeletekre vágok (csak jól megmosom, nem pucolom). Besózom és hagyom állni 15 percet. Serpenyőben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 10-12 kisebb szelet sertés karaj
  • 4-5 nagyobb kemény paradicsom
  • 1 nagy doboz tejföl (350 g)
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • só, fekete bors, fehér bors, fokhagymapor
  • 1 csomag metélőhagyma
  • néhány bazsalikom levél
  • 2 tojás


Elkészítése:

Egy nagyobb, de gyenge cukkinit vastagabb szeletekre vágok (csak jól megmosom, nem pucolom). Besózom és hagyom állni 15 percet. Serpenyőben kevés olivaolajat forrósítok és a cukkini szeleteket nagy lángon mindkét oldalát megpirítom.

Olívaolajjal vékonyan kikent jénai aljára kevés zsemlemorzsát szórok, erre rakom sorban a kisült cukkini szeleteket, amíg beteríti az alját.

Ugyanabban az olajban (mindig öntögetek bele, mert elfogy) a kiklopfolt húsokat is megsütöm, amit előzőleg sóztam, őrölt borssal és fokhagyma porral ízesített lisztbe forgattam. Most nálam sertés karajjal készült, de lehet más is. A kész húsokat a cukkini szeletekre sorakoztatom.

Erre jön még egy sor elősütött cukkini.

Na most erre kerül a tejföl, tojások, fehér bors, só és apróra vágott metélőhagyma keveréke.

Mindezek tetejére jönnek  szintén az olívás serpenyőben elősütött vastagabb paradicsom szeletek, amire apróra vágott, friss bazsalikomot szórok, majd trappista sajt szeletekkel beborítom és megy a sütőbe egy fél órára, hogy jól átsüljön!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is