Elkészítése
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1⁄2 csésze liszt (a csésze 2 dl-es)
- 1⁄4 tk sütőpor
- 1⁄2 csésze tej (a csésze 2 dl-es)
- 1 tojás
- 3 ek dzsem (eper, díszítéshez)
- 50 g étcsokoládé (65%, díszítéshez)
- mandulapehely (díszítéshez)
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, lisztet, sütőport és a tejben elkevert tojást belerakjuk egy tálba, majd kézi mixer segítségével alaposan összekeverjük.
Kivajazott sütőformába öntjük és kb 5 perc alatt 750 W-on mikrohullámú sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük eperdzsemmel, durvára vágott csokoládéval és mandulapehellyel megszórjuk, majd visszatesszük fél percre a mikróba, hogy a csokoládé megolvadjon. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
[box style=”info”]Természetesen sütőben is megsüthető.[/box]

