Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Olasz epres csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 2 tojás 15 dkg cukor 5 dkg vaj 20 dkg étcsokoládé (60 %-os) 1 csomag sütőpor 20 dkg liszt kevés tej Krémhez: 25 dkg mascarpone 3 evőkanál vaníliás porcukor 40 dkg friss eper 3 evőkanál eperlekvár Elkészítése: A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.12.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • kevés tej

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál vaníliás porcukor
  • 40 dkg friss eper
  • 3 evőkanál eperlekvár


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. 22 cm átmérőjű kerek szilikonformába simítjuk és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A krémsajtot a vaníliás porcukorral elkeverjük. Az eprek zöld szárát levágjuk, az eperszemeket alaposan megmossuk, a felét szeletekre, a másik felét cikkekre daraboljuk.

A csokis tortalapot lapjával félbevágjuk, az alját megkenjük a fele krémmel, befedjük eperszeletekkel és rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tortalapot, megkenjük eperlekvárral és az epercikkekkel kirakjuk a tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is