Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 30 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 25 dkg sötétebb méz
- 2 kávéskanál gyömbér
- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál száritott, őrölt narancshéj
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A mézet és a fűszereket összefőzzük, mikor felfőtt hozzáadjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat felkeverjük a cukorral. A fenti 3 egyveleget összegyúrjuk. Egy éjszakán keresztül a hűtőben állni hagyjuk, hogy a massza keményebb és formálható legyen. (Én 2-3 órát szoktam hagyni pihenni.) A tésztát kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. Sütés előtt szívószállal kilyukasztjuk. Előre melegített sütőben barnára sütjük.
A díszítéshez tojás fehérjét verek fel cukorral, ízlés szerint. A szarvashoz csokit olvasztottam.
[box style=”info”]Nekünk annyira ízlik, hogy 1 adag egy karácsonyra sem elég, ha a karácsonyfára is szeretnék tenni belőle 2-3 adagot készítek.[/box]

