Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze tönkölybúzaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1⁄2 tk őrölt fahéj
- 1⁄2 csésze fehér bab (főtt vagy konzerv )
- 1 banán
- 2 ek méz
- 1 tk vanília aroma
- aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A zabpelyhet turmixgépben lisztté őröljük. Egy tálban összekeverjük a tönkölybúzaliszttel, hozzáadjuk a sütőport, fahéjat. A turmixgépbe beletesszük a puha fehér babot, banánt, vanília aromát, mézet és sima pürévé mixeljük.
A babos pürét összekeverjük a liszttel (sűrűbb, formázható tésztát kell kapnunk), majd hozzákeverjük az apróbb aszalt gyümölcsöket.
A tésztából golyókat formázunk majd kilapítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előremelegített sütőben (180 fokon) kb. 15 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Egészségesebb verzió[/box]


