Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg finomliszt 30 dkg rétesliszt 30 dkg vaj 10 dkg cukor 2 tojás sárgája 1 egész tojás 2 tk reszelt citromhéj 1 csomag sütőpor 1/2 tk szódabikabóna tejföl 1 csomat vaníliás cukor csipet só 1/2 dl sütőrum (aroma is lehet) Tetejére: 1 nagy üveg házi barackdzsem 20 dkg porcukor 6 tojás fehérje […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 tk szódabikabóna
  • tejföl
  • 1 csomat vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1/2 dl sütőrum (aroma is lehet)

Tetejére:

  • 1 nagy üveg házi barackdzsem
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás fehérje
  • 1 kg túró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja


Elkészítése:

A lisztet, porcukrot, sütőport és a szódabikarbónát alaposan összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. A többi alapanyagot és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta gyúrható és nyújtható legyen. Folpackba csomagoljuk a tésztát és minimum egy órára hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeveréssel. A túrót áttörjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom héját.

Egy 34*22 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a kinyújtott tésztát beleterítjük. 15 percre betoljuk a sütőbe.

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd lassan szórjuk bele a porcukrot és verjük keményre.

15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, a még meleg tésztára rákenjük a fél üveg lekvárt, majd a lekváron eloszlatjuk, majd betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe 45 percre.

Az elkészült habot habzsákba vagy nylonba töltjük, a sarkán lyukat vágunk és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. 150 fokon szárítjuk. Amikor megsült a rácsokba 1-1 kanál lekvárt teszünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is