Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 ek napraforgó olaj 50 dkg tarhonya só ízlés szerint 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 5 dl forró víz (amennyi ellepi) 2 közepes db vöröshagyma 2 teáskanál fűszerpaprika 6 közepes db paprika 1 kg burgonya 2 dl tejföl Elkészítése: Olajon megpirítjuk a tarhonyát, ízlés szerint sózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedő […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 ek napraforgó olaj
  • 50 dkg tarhonya
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 5 dl forró víz (amennyi ellepi)
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 6 közepes db paprika
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

Olajon megpirítjuk a tarhonyát, ízlés szerint sózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk, és kevés olajon dinszteljük.

Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felszeletelt paprikát, majd kis idő múlva a meghámozott és felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor elkészült a tarhonya és a burgonya is megfőtt, a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és olajjal kikent tepsibe öntjük.

Kb. 10 percig sütjük

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is