Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Karamellás szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 2 ek kakaópor 15 dkg porcukor 5 dkg margarin 1 tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 0,5 dl tej Krém: 10 dkg porcukor 3 dl tej 1 cs vaníliás pudingpor 10 dkg margarin Tetejére: 2 tojás fehérje 15 dkg cukor karamell darabok Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0,5 dl tej

Krém:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg margarin

Tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • karamell darabok


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztából közepes méretű lapokat nyújtunk és 190 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrot és serpenyőben karamellizáljuk, majd felöntjük a tej 3/4-ed részével. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd amikor a karamell felolvadt beleöntjük a pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzádjuk a margarint és jól kihabosítjuk.

A krémmel betöltjük a lapokat.

A tojásfehérjét a cukorral vízgőt felett keményre verjük, majd a sütemény tetejét a habbal, habrózsákkal és karamell darabokkal díszítjük.

Szeletelés előtt pár órát hagyjuk állni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is