Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Metélőhagymás-szalonnás omlett

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 vékony 10 cm-es szalonna csík 1 kis csokor friss metélőhagyma 3 tojás 1 csipet bors Elkészítése: A megtisztított metélőhagymát apróra vágjuk A szalonnát vékonyra csíkozzuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával. A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 1 kis csokor friss metélőhagyma
  • 3 tojás
  • 1 csipet bors


Elkészítése:

A megtisztított metélőhagymát apróra vágjuk A szalonnát vékonyra csíkozzuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával.

A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat. A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a szalonnát, majd a hagymát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

[box style=”info”]Metélőhagyma helyett újhagymával vagy lila hagymával is készíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is