Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Mákos kenyérrudacskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg liszt 0,5 kk só 1 kk instant élesztő 1 dl meleg víz 1 ek olvasztott margarin 2 ek darálatlan mák Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a margarint. Alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vastag, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 1 kk instant élesztő
  • 1 dl meleg víz
  • 1 ek olvasztott margarin
  • 2 ek darálatlan mák


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a margarint. Alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk. 1 cm széles csíkokat vágunk és hengerré sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Egy kis ecset segítségével spirál alakban lekenjük vízzel, majd megszórjuk a mákkal. 250 fokra (maximális hőfokon) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.

Attól függően, hogy milyen hosszú rudakat sodrunk, kb. 15 db lesz belőle.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is