Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 3 tojás sárgája 3 kanál cukor 3 dl tej 5 dkg olvasztott margarin 1 mokkás kanál só 1 citrom leve és reszelt héja A tészta lekenéséhez 1 egész tojás Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra keverjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 3 kanál cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 mokkás kanál só
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A tészta lekenéséhez

  • 1 egész tojás


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk.

A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra keverjük, a margarint egy picit felolvasztjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadjuk, hozzáadjuk a sót, a citrom levét és reszelt héját, a tojások sárgáját és a langyos tejet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint és tésztát dagasztunk belőle.

Langyos helyed a duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részre osztjuk, majd hengereket formázunk belőle. 3-3 henger összefonunk, mint a hajcopfot, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.

Lekenjük tojással, majd egy fél órát kelesztjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is