Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Meggyes pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük. A cipókat két lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2024.01.06.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük.

A cipókat két lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket.

Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük, és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Esetleg más gyümölccsel is el lehet készíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is