Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg átszitált finomliszt 20 dkg porcukor 20 dkg margarin 3 db egész tojás 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna csipet só 6 közepes méretű alma 4 evőkanál kristálycukor Tetejére: 6 evőkanál baracklekvár 20 dkg margarin 3 púpozott evőkanál instant kakaó Szóráshoz: 5 dkg darált dió Elkészítése: Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítva kis kockákra vágjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bartfai Andrea
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg átszitált finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 db egész tojás
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 6 közepes méretű alma
  • 4 evőkanál kristálycukor

Tetejére:

  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg margarin
  • 3 púpozott evőkanál instant kakaó

Szóráshoz:

  • 5 dkg darált dió


Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítva kis kockákra vágjuk, becukrozzuk, s pár órát – többször megkeverve – állni hagyjuk, majd levétől leszűrjük.

A lisztet, porcukrot, margarint, tojást, szódabikarbónát, sót keverőgéppel habosra keverjük. A masszába beleforgatjuk az almát és zsírral jól kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd 35-40 perc alatt sütőben 170 fokon megsütjük és baracklekvárral megkenjük.

Amíg hűl, a mázhoz szükséges margarint felfőzzük a kakaóval és egyenletesen rácsorgatjuk a süteményre. Ha megdermedt, rászórjuk a darált diót és kockára vágva tálra rakjuk.

[box style=”info”]A szilikonos sütőpapír alját benedvesítem, tepsibe simítom és zsírral kikenem, – a sütemény magába szívja, ezáltal szaftosabb lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bartfai Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is