Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Rózsaszín tészta: 2 tojás 3 evőkanál cukor 0,5 cs sütőpor 1 cs puncsos pudingpor Sárga tészta: 2 tojás 3 evőkanál cukor 0,5 cs sütőpor 1 cs vaníliás pudingpor Barna tészta: 4 tojás 6 evőkanál cukor 1 cs sütőpor 2 cs csokoládés pudingpor Krém: 4 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 25 dkg margarin 25 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
Rózsaszín tészta:

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs puncsos pudingpor

Sárga tészta:

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Barna tészta:

  • 4 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs csokoládés pudingpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor


Elkészítése:

A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.

A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm és megsütöm közepes tűzön.

A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.

A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom és a szétnyitott barna tésztára teszem és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.

A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.

A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.

Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.

Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.
[box style=”info”] Az elkészített rúdból 18-20 szelet sütemény lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is