Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához 12 dkg margarin (puha) 10 dkg finomliszt 1.5 teáskanál sütőpor 2 ek cukrozatlan kakaópor 12 dkg nádcukor (lehet sima is) 2 db tojás 3 ek konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá) A töltelékhez 3 dl habtejszín (zsíros) 3 dkg porcukor (átszitált) 6 dkg mandula (apróra vágott, pörkölt) 25 dkg cseresznye (kimagozott, befőtt is […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához

  • 12 dkg margarin (puha)
  • 10 dkg finomliszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg nádcukor (lehet sima is)
  • 2 db tojás
  • 3 ek konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá)

A töltelékhez

  • 3 dl habtejszín (zsíros)
  • 3 dkg porcukor (átszitált)
  • 6 dkg mandula (apróra vágott, pörkölt)
  • 25 dkg cseresznye (kimagozott, befőtt is jó)
  • 6 dkg étcsokoládé (finomra aprított)


Elkészítése:

A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30*20 cm)simítjuk.

A 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük.

A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal.

A töltelék elkészítése:

A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk.

A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is