Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyetorták

Torta receptek

Gesztenyés torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű): 6 tojás 2 ek víz 8 ek kristálycukor 2 ek vaniliás cukor 1/2 cs sütőpor 4 ek darált dió 4 ek liszt Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű): 3 tojás 1 ek víz 4 ek kristálycukor 1 ek vaniliás cukor 1/4 cs sütőpor 2 ek darált dió 2 ek liszt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 8 ek kristálycukor
  • 2 ek vaniliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 4 ek darált dió
  • 4 ek liszt

Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):

  • 3 tojás
  • 1 ek víz
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek vaniliás cukor
  • 1/4 cs sütőpor
  • 2 ek darált dió
  • 2 ek liszt

Krémhez:

  • 500 g margarin
  • 500 g gesztenyemassza
  • 2 rumaroma
  • 2 tojás sárgája
  • vaníliás és porcukor izlés szerint

Tetejére:

  • 1 l habtejszín


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapokat kihűtjük.

A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd az egészet jól kihabosítjuk. A tejsznt felverjük.

A kihűlt lapokat ketté vágjuk. A lapokat betöltjük a gesztenyés krémmel, a nagyot körbekenjük tejszínhabbal, rátesszük a kisebbet, majd ezt is körbekenjük tejszínhabbal. A maradékkal ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is