Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A kakaós piskótához: 8 tojás 6 evőkanál liszt 8 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál kakaòpor 1 csomag sütőpor A krémhez: 0,5 l cukrászhab 2 stracciatella ízü görög joghurt 1 csomag Aranka krémpor Annyi tej, hogy a krémporból sűrű puding készüljön 1 csomag habfixáló 1 tábla étcsokoládé Ízlés szerint cukor A díszítéshez: 3-4 csomag smarties Elkészítése: Elkészítjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kitti8
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
A kakaós piskótához:

  • 8 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaòpor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 0,5 l cukrászhab
  • 2 stracciatella ízü görög joghurt
  • 1 csomag Aranka krémpor
  • Annyi tej, hogy a krémporból sűrű puding készüljön
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 tábla étcsokoládé
  • Ízlés szerint cukor

A díszítéshez:

  • 3-4 csomag smarties


Elkészítése:

Elkészítjük a kakaós piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a tojás sárgáit. Jól elkeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a habot. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habunkba. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (26 cm) 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük.

A krém elkészítése:

A cukrászhabot kemény habbá verjük. A krémport a csomagolás szerint elkészítjük. Hozzáöntjük a joghurtokat és egy kevés habot. Jól eldolgozzuk, majd belekeverjük az habot a habfixálót és az apró kockákra szelt étcsokit. Annyi habot hagyjunk amivel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint édesíthetjük cukorral.

A torta összeállítása:

A piskotát ketté vágjuk, betöltjük a két lap közé a krémet. Bevonjuk a cukrászhabbal és díszítjük a cukorkákkal.

[box style=”info”]A krémbe a habfixálót csak a végén rakjuk bele, mert nembiztos hogy szükség van rá. Attól függ milyen állagú a krém.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kitti8
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is