Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Sárgarépás-kukoricás rakott hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók egy kisebb formához: 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke) 30-40 dkg csemege kukorica (fagyasztott) 3-4 db nagyobb sárgarépa 10 dkg rizs 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 db tojás só őrölt fehér bors szerecsendió 2 tk ételízesítő 1 ek mogyoróolaj (v. étolaj) 2 dkg vaj a forma kenéséhez Elkészítése: A rizst […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók egy kisebb formához:

  • 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke)
  • 30-40 dkg csemege kukorica (fagyasztott)
  • 3-4 db nagyobb sárgarépa
  • 10 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 ek mogyoróolaj (v. étolaj)
  • 2 dkg vaj a forma kenéséhez


Elkészítése:

A rizst enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd hűtsük ki teljesen.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a mogyoróolajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.

A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.

A fagyasztott csemege kukoricát enyhén sós vízbe főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le, és szintén hűtsük ki.

A darált húshoz adjuk hozzá az üvegesre párolt vöröshagymát, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd kézzel dolgozzuk alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá az enyhén felvert egész tojásokat, majd az előzőleg puhára főzött, és kihűtött rizst.

A formát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos keveréket, és tenyérrel lapogassuk el egyenletesen.

Ezután a húst fedjük be az előzőleg megfőzött kukoricával, és a tetejét rakjuk ki a félpuhára főzött sárgarépával, majd locsoljuk meg egy kevéske olajjal. (a sárgarépakarikákból legalább két sort rakjunk rá, hogy teljesen befedje a kukoricát, mert sütés közben kissé összezsugorodik)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is