Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes torták

Torta receptek

Fahéjjas Zila torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 12 szeletes Zila torta forma 4 db tojás 4 ek cukor 4 ek liszt kevés sütőpor Krém: 5 dkg cukor 5 dkg vaníliás pudingpor 2,5 dl tej 3 dl tejszín olvasztott étcsokoládé vagy csokoládé öntet mézeskalács fűszer fahéj Bevonás: 2 dl tejszín szeletelt mandula Díszítés: mézeskalács csillag fahéj Elkészítése: Tészta: A tojásokat kettéválasztjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 12 szeletes Zila torta forma
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • kevés sütőpor

Krém:

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • olvasztott étcsokoládé vagy csokoládé öntet
  • mézeskalács fűszer
  • fahéj

Bevonás:

  • 2 dl tejszín
  • szeletelt mandula

Díszítés:

  • mézeskalács csillag
  • fahéj


Elkészítése:

Tészta:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább tovább verjük.

Kézi habverővel a tojások sárgáját kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a fehérje habot. Ha egyneművé kevertük, akkor két részletben hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük, majd kikent Zila tortaformába öntjük.

180 fokon 20 percig sütjük.

Krém:

A cukrot, a pudingport és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a pudingunk hozzáadjuk. Ízesítjük olvasztott csokoládéval, mézeskalács fűszerrel és fahéjjal.

Betöltés:

Ha a tészta kihűlt a krémet az üregekbe töltjük sima csöves nyomózsákkal, majd a torta oldalán bekarcoljuk a szeleteket.

2 dl felvert tejszínhabbal megkenjük a torta tetejét, ezután a karcolásokat összekötjük a torta tetején, ezzel jelöljük, hogy hol vannak a szeletek, majd a torta oldalát is megkenjük tejszínhabbal, és körbeszórjuk a szeletelt mandulával.

A betöltött krémmel, tejszínhabbal és mézeskalács csillaggal díszítjük. A közepére pedig kartonpapírból kivágott csillagot körbe szitáljuk fahéjjal.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is