Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Töltött finomságok

Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 6-8 nagyobb krumpli 2 dl főzőtejszín 50 dkg darált hús 2 gerezd zúzott fokhagyma só, bors, csipet köménymag 1 tk fűszerpaprika fél fej vöröshagyma apró kockára vágva 1 tojás Elkészítése: A krumplikat megpucoljuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk. A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6-8 nagyobb krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors, csipet köménymag
  • 1 tk fűszerpaprika
  • fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 1 tojás


Elkészítése:

A krumplikat megpucoljuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk.

A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt krumplikat.

Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a krumplikat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje.

Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.

 

[box style=”info”]Én több káposztát tettem alá mert imádom a párolt káposztát![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is