Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 2 ek tejföl 1 cs sütőpor 16-20 dkg cukor 30 dkg vaj vagy margarin 2 egész tojás csipet só 1 citrom reszelt héja 2 ek darált dió (elmaradhat) Töltelék: 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is) 15 dkg cukor 6 tojás 15 dkg darált dió Elkészítése: A tészta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
15 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karamella
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 16-20 dkg cukor
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek darált dió (elmaradhat)

Töltelék:

  • 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is)
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 15 dkg darált dió


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra (vagy vékonyabbra) a formának megfelelő köröket szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a nagyobb vagy kisebb méretű kosárka vagy mini pite formákat.

Megkenjük a baracklekvárral(érdemes vastagabban kenni, hogy ne legyen száraz a sütemény) és utána rásimítjuk a habot.

A habhoz szétválasztjuk a tojásokat, 10 dkg cukrot a fehérjébe teszünk és kemény habbá verjük. A sárgájához az 5 dkg cukrot tesszük fehéredésig verjük, majd belekeverjük a darált diót és a tojáshabot is (óvatosan ne törjön meg a hab).

Előmelegített sütőben megsütjük (hőlégkeverés, 170 fok) kb 30 perc alatt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is