Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 3 ek kakaó
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg darált dió
- 2 ek víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
A tetejére:
- 2 dl habtejszínt
- csokireszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a legvégén óvatosan hozzáadjuk a habot is. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.
A tejben megfőzzük a cukorral elkevert pudingport, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint is. A kihűlt tésztára helyezzük, majd egy 20 percre betesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
A tetejére felverjük a habtejszínt és csokireszelékkel díszítjük.

