Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Zöldséges ételek

Zeller-burgonya gratin (csőben sült zeller és krumpli)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 zeller (nagy) 50 dkg krumpli 6-8 szelet császárszalonna 4 dl főzőtejszín (20 %-os) 2-3 gerezd fokhagyma 1-2 chili (kimagozva, apróra vágva) 1 ek dijoni mustár 1 ek rozmaring (apróra vágva) só Elkészítése: A szalonnát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk szép pirosra. Ezután tegyük félre. A zellert és a krumplit pucoljuk meg, majd nagyon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 zeller (nagy)
  • 50 dkg krumpli
  • 6-8 szelet császárszalonna
  • 4 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 chili (kimagozva, apróra vágva)
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek rozmaring (apróra vágva)


Elkészítése:

A szalonnát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk szép pirosra. Ezután tegyük félre.

A zellert és a krumplit pucoljuk meg, majd nagyon vékonyra szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, a chilit magozzuk ki, majd mindegyiket vágjuk fel apróra.

Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot, a fokhagymát, a chilit, és a mustárt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

Ezután néhány kanállal tegyünk egy sütőtálba a tejszínes keverékből, és rendezzünk el benne egy réteg vékonyra szeletelt zellert, majd enyhén sózzuk és szórjuk meg a kisütött szalonnával. Végül pedig locsoljuk meg a tejszínes keverékkel.

Ezután rendezzünk el egy réteg vékonyra szeletelt krumplit, majd enyhén sózzuk és szórjuk meg szalonnával, és locsoljuk meg a tejszínes keverékkel.

Folytassuk így a rétegezést váltogatva, arra figyelve hogy a tetejére krumpli kerüljön, majd öntsük rá a maradék tejszínes keveréket.
Ezután fedjük le a sütőformát alufóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Tálalás előtt szedjük tányérra a csőben sült zelleres-krumplit, majd ízlés szerint buggyantott tojással, sült hússal, vagy csak úgy magában kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is