Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 db narancs
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 15 dkg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
- 1 ek vaníliás cukorral elkevert porcukor
Elkészítése:
A narancsot alaposan megmossuk, a vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat és a narancs kifacsart levét is.
Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a sütőporral elkevert lisztet is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
Másnap a tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszúrjuk. 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk lekvárral és vastagon meghintjük porcukorral.

