Elkészítése
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- só
- 250 g lágy vaj/margarin
- 200 g porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
A tészta lekenéséhez:
- 1 db tojásfehérje
- 10 dkg vágott cukrozott dió
A töltelékhez:
- meggylekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy cakkos kiszúró formával kiszúrjuk. Minden másodiknak egy gyűszűvel a közepét is kiszúrjuk.
A lyukas linzert megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk dióval és az összeset 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük.
A kisült és kihűlt linzerünket megtöltjük lekvárral és megszórjuk porcukorral.

