Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 2 evőkanál rum
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
Töltelék:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 mandula vagy dió aroma
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formába tesszük és megsütjük. ( Ez a tészta olyan formába sült mint a sajtos tallér, csak dió formára van kialakítva)
A tölteléknek az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja)
Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vagy a margarint és jól kikavarjuk.Végül az aromával összekavarjuk. Megtöltjük a két fél diót és összeragasztjuk
[box style=”info”]Ez egy egyedi sütőformában készült. El lehet készíteni a boltokban kapható mandula formában is.[/box]

