Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 28-30 db kekszhez: 25 dkg liszt 12,5 dkg vaj 10 dkg barna cukor (por) 1 cs vaníliás cukor 1 db tojás 1 tk narancshéj (szárított, őrölt) 2 tk mézeskalács fűszerkeverék 1/2 csomag sütőpor Hempergetéshez: 2-3 ek kristálycukor 1 ek őrölt fahéj Elkészítése: A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a narancshéjjal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók 28-30 db kekszhez:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor (por)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk narancshéj (szárított, őrölt)
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 csomag sütőpor

Hempergetéshez:

  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 ek őrölt fahéj


Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot  (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába) és a tojást.

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.

A kristálycukrot, és a fahéjat keverjük össze egy tányérba, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.

A keksz tésztája nagyon finom omlós, kívül pedig ropogós a fahéjas cukortól. A mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhetően igazi karácsonyi aprósütemény, melyet hűvös helyen, hosszabb ideig tárolhatunk. Díszcsomagolásban pedig el is ajándékozhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is