Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Fűszeres burgonyával töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy csirkemell 20 dkg bacon 10 dkg újhagyma vagy póréhagyma 1 kis csokor petrezselyemzöld 10 dkg sajt 1 tojás 4 krumpli só bors Elkészítése: A krumplit kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Egy őzgerincformát kizsírozunk és keresztben bele fektetjük a bacon szeleteket. A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg újhagyma vagy póréhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 4 krumpli
  • bors


Elkészítése:

A krumplit kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.

Egy őzgerincformát kizsírozunk és keresztben bele fektetjük a bacon szeleteket.

A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk és a baconre simítjuk. A hússzélek ugyanúgy kilóghatnak az őzgerincből, mint a bacon.

A hagymát felkarikázzuk a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vagy kis rudacskákra vágjuk. Mindezt összekeverjük egy tojással, a főtt burgonyával, sóval, borssal. A húsra halmozzuk a tölteléket, jól lenyomkodjuk és ráhajtjuk a húst és bacont.

Letakarjuk, sütjük 40 percig, majd a fóliát levéve még sütjük 20 percig, kiborítjuk az őzgerincből, majd hidegen felszeleteljük.
[box style=”info”]Hidegtálakra nagyon mutatós és nagyon finom, hiszen egyben hús és a köret is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is