Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Köretek receptjei

Tonhal fasírt, tepsis zöldségekkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Fasírthoz: 2 doboz olajos tonhal konzerv 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma 4 evőkanál zsemlemorzsa 1 kisebb tojás 1 citrom héja reszelve só, bors, chili ízlés szerint Tepsis zöldségekhez: 4 szem burgonya 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kisebb cékla 1 fej vöröshagyma […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
gaalaniko
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 2 doboz olajos tonhal konzerv
  • 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kisebb tojás
  • 1 citrom héja reszelve
  • só, bors, chili ízlés szerint

Tepsis zöldségekhez:

  • 4 szem burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kisebb cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 6-8 koktél paradicsom
  • olaj
  • kis víz
  • só, bors
  • opcionálisan: kakukkfű, rozmaring


Elkészítése:

Nálunk a karácsonyi menü elengedhetetlen része a hal. Ez mindig más formában, de általában rántva készül. Vannak azonban olyanok a mi családunkban is, akik nem szeretik a halat, mert túl jellegzetes a „szaga” vagy az íze, másoknak a rántással van problémája, hiszen attól minden olajszag lesz, ráadásul a hal sokszor szétesik sütés közben. Erre kínál remek alternatívát a tonhal fasírt. Nagyon gyorsan készen van, és ezt a receptet azok is dicsérték, akik eddig ódzkodtak a haltól. Egy kis trükkel pedig ünnepivé tehetjük ezt a nagyon egyszerű fogást, ráadásul mivel hamar készen van, időt spórolhatunk magunknak.

Először a köretet készítsük el. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, tetszés szerint csíkokra, kockákra, karikára, szeletekre. 🙂 A hagyma és a paradicsom kivételével tegyünk bele mindent egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk, de kísérletezhetünk más fűszerekkel is. Jól passzol a kakukkfű és a rozmaring is hozzá. Fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 35 percig. Ha a zöldségek ekkor már puhák, akkor vegyük le a fóliát, tegyük be a hagymát és a fokhagymát, illetve a paradicsomokat. Helyezzük vissza a sütőbe, és pirítsuk meg további 5-10 percig a zöldségeket ekkor már a fólia nélkül.

Amíg a köretünk sül, gyorsan összeállíthatjuk a fasírtot. Ehhez kaparjuk egy tálba olajjal együtt a tonhalat. Adjunk hozzá minden egyéb hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Ha túl lágy lenne, akkor adjunk még hozzá egy kis zsemlemorzsát. Formázzunk apró pogácsákat, de ha igazán ünnepivé szeretnénk tenni a fogásunkat, akkor a karácsonyi süteménykiszúrók segítségével könnyedén csillag vagy akár fenyő alakú fasírtokat készíthetünk. Egy kis olajon serpenyőben süssük mindkét oldalukat addig, amíg vékony, barna kérget nem kapnak.

Tálaljuk a zöldségekkel, és egy-egy gerezd citromot is adhatunk mellé, amit a fasírtokra tudunk csavarni.
[box style=”info”]Bármilyen zöldséget süthetünk mellé, akár sütőtököt is kockázhatunk a tepsibe, vagy cukkinit, padlizsánt, attól függően minek van szezonja. De rizzsel is nagyon finom, akkor akár kínálhatunk hozzá tartár mártást.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
gaalaniko
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is