Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
Töltelék:
- 0,5 kg túró
- 0,5 l tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 4 ek cukor
- 1 ek zselatin
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tejet a pudinggal, a cukorral és a zselatinnal felfőzzük. Amikor kész hozzákeverjük a túrót és a reszelt citrom héját. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőport. Nagy gáztepsibe tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Vékony tésztát kell kapjunk.
A tésztát feltekerjük mintha piskótatekercset készítenénk. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával, majd a megsült tésztával, beletesszük a túrós masszát és a kilógó tésztával befedjük. (Én csempésztem a közepébe még 3 db túrórudit.)
Amikor megdermed az egész, kifordítjuk a formából és fondanttal díszítjük.


