Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli 2-3 krumpli 1 nagy sárgarépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só köménymag őrölt fehér bors pirospaprika 1 ek étolaj 1-1,5 l víz Elkészítése: A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
  • 2-3 krumpli
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • őrölt fehér bors
  • pirospaprika
  • 1 ek étolaj
  • 1-1,5 l víz


Elkészítése:

A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika csumáját távolítsuk el, majd vágjuk fel csíkokra. A debrecenit (vagy virslit) karikázzuk fel.

Egy fazékba öntsük bele az olajat, majd tegyük bele az apróra vágott szalonnát, (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra) és kezdjük el sütni. (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni!!!!)

Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (vagy virslit), és szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és őrölt borssal.

Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább. Végül adjuk hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután ízlés szerint sózzuk, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kisebb lángra, majd főzzük puhára.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is