Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres-krémsajtos fagyiszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Kekszes alap: 18 dkg keksz 15 dkg kakaós keksz 15 dkg margarin Epres-krémsajtos jégkrém 40 dkg eper 2 dl zsíros habtejszín 20 dkg fehér csokoládé 50 dkg mascarpone 10 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 40 dkg vaníliás jégkrém Elkészítése: A kétféle kekszet tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Kekszes alap:

  • 18 dkg keksz
  • 15 dkg kakaós keksz
  • 15 dkg margarin

Epres-krémsajtos jégkrém

  • 40 dkg eper
  • 2 dl zsíros habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg vaníliás jégkrém


Elkészítése:

A kétféle kekszet tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen.

A margarint olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez és keverjük alaposan össze.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy folpackkal úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, addig még az epres krémet elkészítjük.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.

A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.

A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük).

A mascarponét, a porcukrot, és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, még teljesen sima krémet kapunk.

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára, vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval, és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Ezután várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, ne legyen olyan vad hideg, majd úgy kínáljuk.

(A fagyasztóban akár 1-2 hónapig is tárolhatjuk felszeletelve, de tálalás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni, hogy kissé meglágyuljon a krém, és ne legyen olyan vad hideg.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is