Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet karaj csont nélkül 1 db chili paprika 2-3 evőkanál mustár só ízlés szerint csipet őrölt bors A panírozáshoz: 15 dkg finomliszt 3 db tojás 20 dkg zsemlemorzsa A sütéshez: étolaj A körethez: 1 kg burgonya 3 dl majonéz 2 dl tejföl só 2 ek mustár porcukor citromlé őrölt fehér bors só 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 1 db chili paprika
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • csipet őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • 1 csomag újhagyma


Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.

A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.

A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

Köretnek majonézes burgonyát készítettem mellé.

Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is