Elkészítése
A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kifacsarjuk, és a palacsintatésztába keverjük. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni.
A palacsintákat mindkét oldalukon megsütjük, majd egy tálra tesszük. Minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Három szeletet egymásra rakunk, majd az egészet ketté hajtjuk.
Az alma kifacsart levét a tejjel, a fahéjjal és annyi mézzel, hogy ízlés szerint elég édes legyen, kicsit felfőzzük. Kiveszünk belőle egy keveset, és habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd visszaöntve folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.
A mártást az összehajtott palacsintákra ízlésesen locsoljuk, és tálaljuk.
Nálam nagy sikert aratott, és két adag már rettenetesen laktatott. 😃
