Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Krémlevesek

Különleges levesek

Leves receptek

Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb fej zellergumó 1 fej hagyma 2-3 burgonya vaj szerecsendió só, fehér bors 2 dl főzőtejszín 3 dl zöldség alaplé füstölt lazac petrezselyem vagy snidling citromlé Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket. Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej zellergumó
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 burgonya
  • vaj
  • szerecsendió
  • só, fehér bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl zöldség alaplé
  • füstölt lazac
  • petrezselyem vagy snidling
  • citromlé


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket.

Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a zöldséglével és addig főzöm, míg azok megpuhulnak.

Ha megvan, botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzre hozzáadom a főzőtejszínt és a szerecsendiót – természetesen reszelve. Egyszer elég felfőzni és már tálalhatom is.

A lazacot felkockázom, borsozom és meglocsolom egy fél citrom levével. Tálaláskor a lazacot hozzáadom a leveshez, és megszórom az aprított petrezselyemmel. Snidlinggel viszont még finomabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is