Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 25 dkg porcukor
- 5 egész tojás
- 2 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 dkg kakaó
- 1 dl rum
A bevonathoz:
- kristálycukor
- 2 tojás fehérje
- piros kék ételszínezék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé.
180 fokon, 15 percig sütjük, majd kivétel és kihűlés után minden darab közepét kivájjuk, és a kapott morzsalékhoz hozzáadjuk a margarint porcukrot, rumot, kakaót.
A kapott masszát visszatöltjük a kivájt darabokba, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A tojás fehérjét felverjük, az ételszínezéket pedig úgy keverjük össze, hogy kapjunk egy világosabb és egy sötétebb bordós színt amilyen a szilva színe.
A kikevert színt összekeverjük a tojásfehérjével majd ezzel a kétféle színnel bekenegetjük a szilvákat, egy egy darab bekenése után rögtön beleforgatjuk kristálycukorba, és már kész is.
[box style=”info”]A recept a Nagymamám receptje szerint készült, de mivel az Ő idejében még nem volt ételszínezék a színezést Ő vérnarancs aromával oldotta meg. A “szilvává alakítás” a saját “találmányom”. Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom az elkészítését! :)[/box]


