Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb padlizsán 20 dkg dióbél 2 szikkadt zsemle 4 tojás liszt só, bors olaj a sütéshez 10 dkg spagetti 2 ek reszelt parmezán 1 adag rukkolapesto 8 db aszalt paradicsom 15 dkg feta 25 dkg mascarpone vaj a forma kikenéséhez A pestohoz: 1 kis csokor petrezselyem 1 nagy marék rukkola 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bluesun
Beküldte: 2014.12.29.

Elkészítése

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 20 dkg dióbél
  • 2 szikkadt zsemle
  • 4 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 10 dkg spagetti
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 adag rukkolapesto
  • 8 db aszalt paradicsom
  • 15 dkg feta
  • 25 dkg mascarpone
  • vaj a forma kikenéséhez

A pestohoz:

  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 nagy marék rukkola
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 2 ek dióbél
  • fél mk só


Elkészítése:

Az aszalt paradicsomokat a fetával és a mascarponéval késes robotgépben simára keverjük, kóstolás után megsózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig hűtve tároljuk.

A pestohoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel simára keverjük. Sós vízben kifőzzük a spagettit, beleforgatjuk a pestoba, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a 2 ek parmezánt, két tojás sárgáját, majd ezek kemény habbá vert fehérjét.

8 muffinformát kivajazunk, elosztjuk bennük a pestos tésztát. 170 fokos sütőbe toljuk, míg a közepe is megsül.

A dióbelet ledaráljuk, majd a zsemléket késes robotgépbe téve szintén morzsáira őröljük és összekeverjük a dióval. Egy másik tálban felverünk 2 tojást egy csipet sóval, egy harmadikba tesszük a lisztet. A padlizsánt félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk mindkét oldalukat.

Bepanírozzuk a szokásos módon, a végén jól rányomkodjuk a diós morzsát. Egy serpenyőben egy centinyi olajat hevítünk, percek alatt kisütjük a padlizsánok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
bluesun
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is