Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót, a citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Egy órát kelesztjük, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A téglalap alakú tésztát félbehajtjuk, és finoman átnyújtjuk ismét. Szaggatóval kiszaggatjuk, és olajban […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót, a citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Egy órát kelesztjük, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk.

A téglalap alakú tésztát félbehajtjuk, és finoman átnyújtjuk ismét. Szaggatóval kiszaggatjuk, és olajban kisütjük. Az egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütjük.

Ha kisült, porcukorral, lekvárral vagy pudinggal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is