Elkészítése
A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk, és meleg helyen, letakarva kelesztjük. Utána elnyújtjuk, és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg margarin felét. Ráhajtjuk a jobb szélső harmadot, erre reszeljük a maradék margarint, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal, és az egészet kettéhajtjuk.
Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát. Az utolsó kelesztés után fél centiméter vastagra elnyújtjuk, és kb. 10×35 cm-es háromszögekre vágjuk (kb. 12 db nagy adag lesz belőle). Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral, és feltekerjük.
A tetejét megkenjük tojással, kelesztjük, és előmelegített sütőben 160-170 °C-on aranybarnára sütjük. Ha nem akarunk hajtogatni, akkor az olaj elmarad, és a margarint belegyúrjuk a tésztába, de nagyon megéri rászánni az időt, mert egészen más lesz a végeredmény.
Könnyű, leveles tésztát kapunk, ami nagyon hasonlít a látványpékségekben kapható finomságokhoz. Természetesen mással is tölthető, bármilyen formában.
