Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2-3 szál fehér és sárgarépa 1-1 TV, kápia, erős paprika 1 nagyobb paradicsom 2 nagyobb fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 15-15 dkg húsos és zsírszalonna 2-3 evőkanál sertészsír 1,5 kg sertés lapocka 1,5 kg krumpli só, bors, paprika ízlés szerint gulyásleves kocka, piros arany, gulyáskrém Elkészítése: A répákat karikázzuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
zabagep
Beküldte: 2015.01.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2-3 szál fehér és sárgarépa
  • 1-1 TV, kápia, erős paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15-15 dkg húsos és zsírszalonna
  • 2-3 evőkanál sertészsír
  • 1,5 kg sertés lapocka
  • 1,5 kg krumpli
  • só, bors, paprika
  • ízlés szerint gulyásleves kocka, piros arany, gulyáskrém


Elkészítése:

A répákat karikázzuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot és a szalonnát apró kockára, a húst és a krumplit egyforma nagyságúra, kb 3*3-as kockára vágjuk.

Bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, ha nem lenne elég pótoljuk sertészsírral, rádobjuk a vöröshagymát, mikor már majdnem üveges, mehet mellé a fokhagyma is. Paprikázzuk, óvatosan, hogy meg ne égjen, a bográcsot félre is húzhatjuk addig. Mehet bele a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, majd kétszer elfőzzük a levét, amit persze vízzel pótolunk.

Mikor kialakult a szép kis pörkölt alap rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ízlés szerint dobunk bele 2 gulyásleves kockát, 1-1 evőkanál piros aranyat és gulyáskrémet.

Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, ha már a hús majdnem teljesen puha, mehet bele a krumpli is. Készre főzzük és forrón tálaljuk friss házi kenyérrel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
zabagep
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is