Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos pogácsa 2in1

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg sima liszt 50 dkg margarin 300 g 20%-os tejföl 100 g élesztő 1 ek só 2 tojás + 1 a kenéshez langyos tej a dagasztáshoz 1 kk cukor 40 dkg reszelt (keményebb) sajt magvak, ízlés szerint bármilyen Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk, összedolgozzuk. Az élesztőt kevés, langyos […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.01.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg sima liszt
  • 50 dkg margarin
  • 300 g 20%-os tejföl
  • 100 g élesztő
  • 1 ek só
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • langyos tej a dagasztáshoz
  • 1 kk cukor
  • 40 dkg reszelt (keményebb) sajt
  • magvak, ízlés szerint bármilyen


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk, összedolgozzuk. Az élesztőt kevés, langyos tejben, pici cukorral
felfuttatjuk és hozzáöntjük a liszthez, beletesszük a tejfölt, a 2 tojást és kidagasztjuk, ha sűrű, tejjel lazítjuk.

A tésztagombócot 45-50 perc pihentetés/kelesztés után kb 2-3 centi vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk vagy
csíkozzuk, kerekre kiszaggatjuk.

Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és igény szerint megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt lemezre téve 180
fokon szép aranybarnára sütjük, a sülési idő kb 20 perc.

A szaggatásból megmaradt csücsköket újra össze kell gyúrni és abból lesz a 2. képen látható sajtos lepény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is